文字サイズ変更

【開催レポート】世界の台所(第1回 日本)~春野菜を使った日本料理(ハラール・ベジタリアン対応)~

2021.05.07

2021.0.25 gk_1

【開催レポート】世界の台所(第1回 日本)~春野菜を使った日本料理(ハラール・ベジタリアン対応)~

世界各国の家庭の台所を訪ねるように体験する「世界の台所」
第1回目は外国人住民の皆様に日本の台所を体験していただきました。

◆日 時:2021年4月25日(日)10:30~13:30
◆場 所:かごしま国際交流センター(加治屋町 19-18)
◆参加者:鹿児島在住の外国人住民9名

◆内 容:白米の美味しい炊き方、
     日本の出汁文化等紹介
     春野菜を使った日本家庭料理作り
     
*「菜の花と筍の胡麻和え」
     *「茄子と南瓜と豆腐の味噌炒め」
     *「筍・豆腐・こんにゃく・白ネギの昆布出汁 味噌汁」

Global Kitchen  Vol 1 JAPAN; Japanese cuisine using spring vegetables

◆Date and time: 10:30 a.m. to 1:30 p.m. on Sunday, April 25, 2021
◆Place: International Friendship Center Kagoshima
◆Participants 9 (Foreigners living in Kagoshima)
◆Contents
The "Global Kitchen" class is an opportunity to experience food prepared in home kitchens from around the world. 
For the first time this year, "Global Kitchen Vol 1 JAPAN" we learned how to make 3 kinds of Japanese cuisine using spring vegetables, how to make Japanese soup stock, and how to cook delicious white rice. (Please see the photo)
◆Rape blossom dressed with bamboo shoot, sesame
◆Stir-fried eggplant, pumpkin and tofu with barley miso.
◆Miso soup made from kelp soup stock with Bamboo shoots, tofu, konjac, and Japanese Naganegi onions

gk1_agk1_b

鹿児島市国際交流センター

  • 休館日  月曜日
    (祝日の場合 翌平日)
    年末年始(12月29日~1月3日)
  • 開館時間  9:00~21:00
    (日曜・祝日は17:00まで)
  • 駐車場  乗用車14台
  • 交 通
    市電甲東中学校前電停からすぐ
    甲東中学校前バス停からすぐ

鹿児島市国際交流センター情報

  • (公財)鹿児島市国際交流財団
  • 鹿児島市民交流財団 フェイスブック
  • アジアん鹿児島
  • 鹿児島市
  • 鹿児島市 くらしのてびき
  • 鹿児島県国際交流センター
  • CLAIR 多言語生活情報

  • 〒892-0846
    鹿児島市加治屋町19番18号
    TEL (099)226-5931
    FAX (099)239-9258
  • 19-18 kajiya-cho kagoshima
    892-0846 Japan
    TEL (81) 99-226-5931
    FAX (81) 99-239-9258

Copyright (C) 鹿児島市国際交流センター All Rights Reserved.